7 Ekim 2013 Pazartesi

Sarımsaklı Tavuk / Garlic Chicken



Üç gündür yatışta olmanın verdiği enerjiyle bir tarif daha paylaşmak istedim: inanılmaz kolay ve bir o kadar da lezzetli Sarımsaklı Tavuk. Hata yapmanızın pek imkanı yok. Ayrıca pek çok değişikliği kaldıran bir tarif. Ekstra lezzet artırıcılara girmezsek tek ihtiyacınız olan tavuk göğsü, bayat ekmek, zeytinyağ ve sarımsak. Parmesan bu yemeği bambaşka noktalara götürüyor, yoksa sorun değil ama kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. 

Dolabınızdaki tavuk göğsünü kullanabileceğiniz gibi tavuk fileto da alabilirsiniz. Tavuk göğsünü iki parça streç film arasında dövüp inceltmek istiyorum, derseniz onu da yapabilirsiniz. Limit yok.

Hadi başlayalım.

-----------

Garlic chicken rocks. It's so easy to make and tastes utterly delicious. And you always have the ingredients at home. Let's go.

Malzemeler / Ingredients:


  • 2 tavuk göğsü / 2 chicken breasts
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak (6-7 diş) / 1 tablespoon mashed garlic (6-7 cloves)
  • 1/4 kap (4 yk) zeytinyağ / 1/4 cup olive oil
  • 1/2 kap ufalanmış (3 tost ekmeği) bayat ekmek / 1/2 kap stale breadcrumbs
  • 1/4 kap Parmesan / 1/4 cup Parmesan
  • 1 yemek kaşığı bal (opsiyonel) / 1 tablespoon honey (optional)
 Pekala, öncelikle fırınınızı 220 C dereceye ayarlayın. Küçük parçalara ayırdığınız ekmekleri robottan geçirerek un ufak edin. Sarımsağa doyamayanlardansanız robotu çalıştırmadan önce bir parça sarımsak atabilirsiniz. Ardından seçebileceğiniz iki yol var: 


  1. Tavuğu marine etmek: Tavuk göğüslerini tuz, karabiber, zeytinyağı, sarımsak, bal ve opsiyonel olarak dilediğiniz İtalyan baharatına iyice bulayın, tabağınızı streç filmle sarıp 1,5-2 saat buzdolabında bekletin. Bu tavuğu yumuşacık yapacak ve piştiğinde kurumasını engelleyecek. Balla marine edilen tavuk kadar nefis bir şey olamaz, deneyin görün.
  2. İşin kolayına kaçmak: Kolay tarif dedin, uğraştırma beni şimdi diyorsanız resimde görüldüğü üzere zeytinyağınıza sarımsakları ekledikten sonra mikrodalgada 20 saniye ısıtıp aromaların birbiriyle tanışmasına izin verin. Bu kadar.

Start by preheating your oven to 425 F. Cut bread into small pieces, process until you get Panko consistency. If you are a garlic freak like me, there's no harm slipping in a clove along with the bread, right? Then you have two choices:

  1. Marinating the chicken: Season your chicken with salt&pepper, and any Italian herb of choice, pour 1/4 cup olive oil, the mashed garlic and the honey. Cover with plastic wrap, refrigerate for 1,5-2 hours. 
  2. Taking the easy way out: After all this is supposed to be an easy&quick recipe, right? Just combine your garlic with the olive oil, microwave for 20 seconds to get the flavors going.




 Ekmek kırıntılarını biraz baharatlandırdıktan sonra (tuz, karabiber, nothing fancy) Parmesanımızı ekliyoruz. Bu tarif Parmesansız da olur, olmaz diyemem. Ama ne kadar iyi olur? Erkek arkadaşınızın duştan "Nefis kokuyor.! Çok acıktım!" diye seslenmesine sebep olur mu bilemem. Öyle dedi de ne oldu, o gün tavuğu yaktım. Ama suç benim değil! Sadece 1'den 10'a kadar numaralardan oluşan bir ısı ayarı skalası ve 20 cm'lik genişliği olan bir fırınla ne kadar ileri gidebilirsiniz? O fırın çok şey götürdü benden. Çok...

Mix breadcrumbs with shredded Parmesan. 


 Kolay yolu seçenler tavuk göğüslerini tuzlayıp biberledikten sonra önce sarımsaklı zeytinyağına,

If you chose the easy way out, just dump your chicken in the olive oil, 


 Sonra da Parmesanlı ekmek kırıntılarına buluyoruz. Tavuğu marine ettiyseniz tek yapmanız gereken tavukları alıp doğruca ekmek kırıntılarına batırmak olacak.

Then coat with the breadcrumb-cheese mixture. If you marinated your chicken, just take the pieces and dredge them in breadcrumbs.


 Yağlı kağıt serdiğimiz (burası çok önemli! Sakın folyo kullanma hatasına düşmeyin. Ben zor yoldan öğrendim, yağlı kağıt all the way) fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 30-35 dakika pişiriyoruz.

Line a tray with baking paper and bake for 30-35 minutes.


 Et voila!


 Ben limon, Ricotta, kokteyl domates ve siyah zeytinden oluşan bir sosla hazırladığım makarnayla servis ettim. Elimde kalan ekmek kırıntılarını da tavada kızartıp makarnanın üstüne serptim.

I served this with pasta with Ricotta, lemon, cherry tomatoes and black olives. I cooked the remanining breadcrumbs in a skillet and sprinkled them over the pasta.


 So crispy.


 Is golden brown the best colour or what?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder