13 Mayıs 2014 Salı

2 Dakikada Kahvaltı Muffin'leri / 2 Minute Breakfast Muffins




Mikrodalgada hazırlanan şu "60 saniyede!", "2 dakikada!", "yalnızca 3 malzeme ile!" gibi sloganları olan tarifler var ya, onlara bayılıyorum. Onlar hep olsun. Hiç bitmesinler. Şu an bir kurabiye yemezsem düşüp bayılacağım veya brownie krizindeyim, elim ayağım titriyor, dediğimiz o zor anları kaçımız yaşamadık ki? Bu tarz tarifler işte tam da bu zayıflık anları için birebir. Yakında fincanda brownie, porselen kapta damla çikolatalı kurabiye gibi tarifleri de paylaşacağım.

Bugün ise oldukça sağlıklı bir kahvaltı muffin'i yapacağız. Dikkat uyarıyorum, 5 dakikanızı bile almayacak, bir bakmışsınız elinizde nefis bir muffin yenmeyi bekliyor. Evet, başlıkta iki dakika dedim çünkü o daha etkileyici geliyor kulağa.

Tarif oynamaya çok müsait, istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Kahvaltı için en uygunu kurutulmuş meyve, baharat ve dövülmüş yemiş. Tatlı haline getirmek için baharatları ve meyveyi çıkarıp damla çikolata miktarını artırıp bir top dondurma ve çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.

Hadi başlayalım.

-----

I have been obsessing over Pinterest lately, can't believe I resisted it for so long for no reason. It's what I've been missing in my life! It's glorious! I am deeply and utterly in love with it and I seriously cut down on Tumblr time for Pinterest. Feels like cheating but I'm okay with it.

Anyhoo, this is a recipe I found on Pinterest. One of those "Two minute!", "Sixty second!", "2 ingredient!" type of deals. I-LOVE-THOSE!!! Who hasn't in their right mind gone through those horrible, helpless moments of cookie and/or brownie cravings? These kind of recipes are carefully and meticulously designed by scientists just for those moments of weakness.

Today we'll be making healthy breakfast muffins in ramequins. You can easily turn them into fancy desserts with a scoop of ice cream and some chocolate sauce. Let's go.


Malzemeler  (2 servis) / Ingredients (for 2 servings) :

  • 2 yk eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ / 1 tbs melted and chilled butter or coconut butter
  • 1 ezilmiş muz / 1 mashed banana
  • 1 çırpılmış yumurta / 1 whisked egg
  • 2 çyk vanilya / 1 tsp vanilla
  • 3 yk un veya yulaf ezmesi / 3 tbs flour or rolled oats
  • bir tutam tuz / dash of salt
  • 1/2 çk karbonat / 1/2 tsp baking soda
  • 2 yk damla çikolata (tatlı için 3 yk) / 2 tbs chocolate chips (3 to turn into dessert)
  • 1 yk kuru yaban mersini / 1 tbs dried cranberries
  • 1 çk tarçın / 1 tsp cinnamon
  • 1 çk yenibahar / 1 tsp allspice 
  • 1 çk portakal kabuğu rendesi / 1 tsp orange zest
Serviste kullanacağımız porselen kapların içine tereyağını paylaştırıp mikrodalgada dikkatlice eritip soğumaya bırakıyoruz. Böylece kaplarımızın dibinde kalacak yağ yapışmayı önlüyor. Bu sırada muzu bir çatalla ezip üzerine yumurtayı kırıyoruz. Soğumuş tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.

Melt butter in microwave, let cool. Mash a banana, crack an egg, add the chilled butter, mix well.


 Baharatları, vanilyayı, karbonatı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Add in vanilla, spices, baking soda and salt. Mix. 

 Unu veya yulaf ezmesini ekliyoruz. 

Add in flour or oats.

 Damla çikolata, meyveler ve portakal kabuğu rendesi. Evde limon varsa onu da kullanabilirsiniz.
 Kahvaltı için en uygunu kuru meyve, dövülmüş ceviz/fındık/badem ve bol baharat. Benim favori karışımım ise yukarıda görülen.

Eğer ki tatlı krizi sırasında yapmaya yeltenir veya misafire tatlı niyetine sunmak isterseniz, damla çikolata miktarını artırıp, portakal kabuğu dışında tüm ekstraları çıkarabilir ve üstüne bir top dondurma yerleştirip hazır tek kullanımlık çikolata soslarından gezdirip şık bir sunum elde edebilirsiniz.

Chocolate chips, dried fruits and orange zest. Lemon zest works fine too. If you wanna serve this as dessert, double the amount of chocolate chips remove fruits and nuts, serve with a scoop of ice cream and drizzle of chocolate sauce for a pretty presentation. 

 Karışımı iki porselene bölüyoruz. Ağzına kadar doldurmamanızı tavsiye ederim çünkü muffin kabaracak ve taşıp fırınınızı berbat edecektir. Sufle görünümü için çok az bir miktar yer bırakın.

Divide mixture into two ramequins. Don't fill them all the way up since the mixture will rise.

 Mikrodalgada 60 sn ila 2 dakika arasında pişirin. Mikrodalganızın ayarına göre değişir, orijinal tarif 60 saniye diyordu, benimki 2 dakikada oldu. 

Microwave for 60 seconds to 2 minutes. It really depends on your microwave settings.


 Bir bardak sütle harika bir kahvaltı :)

Makes for a great breakfast with a glass of milk :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder