30 Nisan 2013 Salı

Karamelize Soğanlı ve Keçi Peynirli Bruschetta / Bruschetta with Caramelized Onions and Goat Cheese





Canım karamelize soğanlı bir şeyler çekiyordu. Ya Burger King'den bir Steakhouse menü söyleyecek ve bir hafta boyunca kendime kızacaktım (çünkü o devasa köfteyi bırakın eritmeyi hazmetmek bence koca bir hafta sürüyor), ya da İnternet'e girip evde yapabileceğim bir tarif bulacaktım. Ne mutlu ki ikinci seçeneği tercih ettim, ve karşınızda dünyanın en güzel başlangıcı bruschetta'nın tatlı/tuzlu kontrastını yakaladığı tariflerden biri...

---

Craving for caramelized onions... Hmm, what to do? Call Burger King and get a Steakhouse menu. No way, I refuse to be mad at myself for a whole week cause I think that's how long it takes to simply digest that gigantic patty. What else has caramelized onions on top that can be whipped up in ten minutes? Of course... The loveliest of appetizers... Bruschetta! If you are crazy about the sweet/savoury contrast like me, this is for you.

Malzemeler / Ingredients:


  • 8-10 dilim baget ekmek / 8-10 slices of baguette
  • 2 orta boy soğan, mümkünse kırmızı / 2 medium onions, red if possible
  • sürülebilir keçi peyniri / smooth goat cheese or any other cream cheese of choice
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker / 1 tbs brown sugar
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke / 1 tbs balsamic vinegar
  • bir avuç doğranmış maydonoz / a handful of chopped parsley
  • 1-1,5 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı / 1-1/2 tbs butter or olive oil

 Orta ateşte erittiğimiz tereyağına halkalar halinde kestiğimiz soğanları atıyoruz ve 5 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Throw in your onion rings into the pan with the butter on med heat, stirring constantly. 


 Beş dakika sonunda bir kaşık esmer şekeri tavaya ekliyoruz.

When the onions have softened up a bit, you can add in your sugar.

 Ve balzamik sirkemizi. Tava tava söyle bana, balzamikten daha güzel bir sirke var mı dünyada? Yok, diye cevapladı tava. Bu yüzden ben bir kaşık daha ekledim :) Hiç de pişman değilim. 

10 dakika karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.

10 dakika sonunda soğanlarınızı ateşten aldıktan sonra iki seçeneğiniz var. Dilerseniz tüm dünyanın yaptığı gibi karamelize soğanları tamamen soğumaları için bir tabağa alırsınız, dilerseniz bu ilk seçeneği denedikten sonra"Tüm dünya delirmiş olmalı!" der ve benim yaptığım gibi sıcacık halleriyle ekmeklerinizin üzerine yerleştirebilirsiniz. Tercih sizin.

And the balsamic vinegar... Pan, pan on the stove, which vinegar is the tastiest of them all? Balsamic, replied the pan. So I did the only logical thing and added another spoonful. I don't regret it. 

Keep stirring for ten more minutes.

After ten minutes you can either let your onions cool completely like the whole world does, or you can do that, decide cooled onions taste horrible and place them directly onto your bread slices right after you turn the heat off. 

 Fırının ızgara ayarında 5-6 dakika kızarttığımız bagetlere keçi peynirini veya istediğiniz başka bir krem peyniri sürüyoruz. Ben şiddetle keçiyi tavsiye ederim zira tatlı ve tuzlu tatların bir araya geldiği yemeklerde veya tatlılarda keçi peyniri en çok tercih edilen peynirlerden biridir.

Broil baguette slices in oven for 5 minutes. Spread the cheese on top.

 Soğanlarımızı yerleştirdikten sonra kabaca doğradığımız maydonuzu serpiştiriyoruz. Burada dilediğiniz otu kullanabilirsiniz, kekik, nane, fesleğen, dereotu...

Onions on top of cheese and roughly chopped parsley on top of that. You can use any herb of choice really, oregano, thyme, mint, basil, dill...

Misafirlerinize farklı bir başlangıç sunmak istiyorsanız bu basit tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Yay! They look awesome!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder