14 Eylül 2013 Cumartesi

Kahvaltı Quesadilla'sı / Breakfast Quesadillas

Pioneer Woman'a olan aşkımı kelimelerle anlatmam mümkün değil. Bir insanın elinden çıkan her tarif nokta atışıyla damak tadıma hitab edebilir mi? Edebilirmiş. Siz de kendisiyle tanışıp sevişmek isterseniz: http://thepioneerwoman.com/cooking/ adresini ziyaret edin.

Bu tatlı dilli, güler yüzlü, bol latifeli hanımefendinin tarifleri arasında ilk denemem Kahvaltı Quesadilla'sı olmuştu. İki, hatta üç kişiyi rahatça doyuracak bu nefis Quesadilla için malzemelerimize bakalım.


----
Omg, I'm so in love with Pioneer Woman. She is everything that is good and happy, tied up into a gift with a rainbow for all the world to enjoy. Ugh I just love her. And every single delicious, butter packed recipe she comes up with. I want to try them all! http://thepioneerwoman.com/cooking/ 

So this is the first ever recipe of hers that I've tried my hand at and it was fantastic. Let's see the ingredients.


Malzemeler / Ingredients 

(iki Quesadilla için / for two Quesadillas)
  • 250 gr kadar sucuk veya pastırma / 1/2 pound bacon
  • 1 soğan / 1 onion
  • 1 yeşil biber / 1 green bell pepper
  • 1 kırmızı biber / 1 red bell pepper
  • 150 gr mantar / 2 cups sliced mushrooms
  • 7 yumurta / 7 eggs
  • yarım çay bardağı krema veya süt / 1/4 cup cream or half and half or milk
  • 4 lavaş ekmeği / 4 tortillas
  • 1 avokado (opsiyonel) / 1 avocado (optional)
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar / 1 cup grated cheese of choice
  • tereyağ / butter          
  •  maydonoz / cilantro

Chop chop.

 More chop chop.

Öncelikle tereyağda sucuklarımızı kızartıp bir kağıt havlu üzerinde stand by'a alıyoruz. Sonra aynı tavanın içine biraz daha tereyağ ekleyip sebzelerimizi atıyoruz.

First, brown bacon in butter and set aside. Drain some of the excess fat and throw in the veggies, cook until they're nice and golden brown.

 Mantarlar ve baharatları da atıyoruz.

Add in mushrooms and season.

 Yumurtalarımızı bir kaseye kırıp biraz süt veya krema veya ikisini aynı anda ekliyoruz, baharatlandırıyoruz.

Crack eggs in a bowl, add in some milk, cream or half and half. Season.

 Yumurtalarımızı tereyağında pişiriyoruz, kurutmamaya özen gösterip hala ıslaklarken ateşten alıyoruz.

Scramble the eggs nice and slow, remove from heat when they're still a bit wet.


 Avokado dünyanın en güzel meyvesi değil de nedir? Şu renge bakın. İster tuzlu ister tatlı yenebilmesi ve içerdiği çılgın miktarlardaki antioksidan puan topladığı bazı noktalar. Dilimliyoruz.

Avocado is the best fruit in the world. It is fruit right? The color, the taste, the texture... You can eat it sweet or savory and it is pack full of antioxidants. That is one epic fruit.



Yine tereyağladığımız tavamıza bir lavaşı yerleştiriyoruz. Üzerine bolca peynir gezdiriyoruz. İki adet quesadilla yapacağımız için bundan sonra adı geçen tüm malzemelerin yarısını kullanın.

Just wipe the same skillet you used for the veggies and butter it. Place a tortilla inside, dump a big pile of cheese on top. Since we're making two quesadillas, divide all the upcoming ingredients in half.

 Üstüne sebzeli karışımımızın yarısı.

Half the veggies on top.

 Üstüne yumurta.

Top that with half the egg mixture.

 Sucuklar ve maydonoz.

The meat and some parsley.

 Hiçbir yerde bulamadığım için Kazıkçı Manav'dan tanesini beş liraya aldığımız kanser olmuş avokado dilimleri.

Avocado slices.

 Daha çok peynir. 

More cheese. Of course.

 Diğer lavaşı üstüne kapatıyoruz. Alttaki lavaş kızarana ve peynir eriyene dek kısık orta ateşte pişiriyoruz. Sonra bir tabak yardımıyla üstteki lavaş alta gelecek şekilde ters çeviriyoruz. Onu da bir beş dakika kızartıyoruz.

Cover all with the second tortilla. Cook both sides for about five minutes or until the cheese is all melted.

Ve sonra dilimliyoruz.

Slice. Look at those juices...

 Yummy!



 Pioneer Woman'ın tavsiyesi Pico de Gallo'yla servis ediyorum. Yani küçük doğranmış domates, soğan, biber ve maydonozun üstüne bolca sıkılmış limondan oluşan hoş bir salata.

I served it with Pico de Gallo as instructed by Pioneer Woman. Just chop a bunch of tomatoes, half an onion, green pepper and cilantro. Squeeze half a lime over it. There you go. Perfect breakfast.