1 Aralık 2013 Pazar

Nutella'lı Trüf / Nutella Truffles




youtube'da izlemekten en keyif aldığım kanallardan biri olan Laura in the Kitchen'dan öğrendiğim ve derhal denediğim Nutella'lı trüf tarifini paylaşacağım.

Zengin, ağızda eriyen, yumuşak ve çikolata açlığınızı fazlasıyla giderecek trüfler elde etmek istiyorsanız bu kolay tarifi mutlaka deneyin.

--------

 Nutella Truffles, adapted from the lovely Laura in the Kitchen.

Malzemeler / Ingredients:

  • 200 gr damla veya ince kesilmiş kaliteli çikolata / 8 oz good quality chocolate chips or shavings
  • 200 gr krema / 1/2 cup heavy cream
  • 2 yemek kaşığı tereyağ / 2 tbs butter
  • 1 tepeleme yemek kaşığı Nutella / 1/2 cup Nutella
  • rom esansı, veya 2 yk fındık likörü ya da dilediğiniz likör / 2 tbs hazelnut liquor or liquor of choice
  • kaplamak için kakao, hindistan cevizi, pasta süsü veya dilediğiniz malzeme / cocoa powder, shredded coconut, powdered sugar etc
 Çikolatamızı cam bir kaseye alarak başlıyoruz.

Dump all your chocolate in a bowl.

 Altı kısık bir tencereye krema ve tereyağımızı alıp, ısıyı yükseltmeden, kremayı kaynatmadan tereyağ eriyip karışım ısınana kadar bir süre pişiriyoruz.

Place a pan on low heat, pour in cream and butter, let it come to a simmer, do not boil.

 Sıcak karışımı çikolataların üzerine döküyoruz.

Pour hot mixture over chocolate.

 Bir dakika hiç karıştırmadan kendi haline bırakıyoruz.

Let it stand for one minute.

 
 Sonra bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.

Mix with a spatula.

 Rom esansını ekliyoruz. Pasta malzemeleri bölümünde Dr. Oetker'in rom esansı, vanilya, limon ve acıbadem aroması tüplerini görebilirsiniz, harika ürünler mutlaka alın. Alternatif olarak evinizde bulunan herhangi bir likörü kullanabilirsiniz veya biraz portakal veya limon rendesi yapabilir, ya da bu aşamayı atlayabilirsiniz.

Add in the flavor agent of choice. I used rum. If you don't have alcohol, you can substitute with vanilla essence or simply grind a small amount of lemon or orange rind.

 Büyük bir kaşık Nutella ekleyip çırpıyoruz ve kasenin üstünü streç film ile kapatıp 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Nutella going in. Whisk, cover with plastic wrap, refrigerate for two hours.

Süsleme malzemelerini tabaklara veya kaselere yerleştiriyoruz.

 Dondurma kepçesi veya iki tatlı kaşığı yardımıyla toplarımızı oluşturup süsleme malzemesinin içine yerleştiriyoruz ve iki çatal yardımıyla sağa sola yuvarlayıp kaplamasını tamamlıyoruz.

Scoop out balls with an ice cream scoop or two small spoons and dip them in your choice of ingredient.

 Pudra şekeri ve ince kesilmiş badem, fındık gibi malzemeler de kullanabilirsiniz.

 Using two forks, roll your truffles around.

 Et Voila!