17 Şubat 2015 Salı

Marine Domatesli Sarımsaklı Ekmek / Garlic Bread with Marinated Tomatoes




Bir kıyafet kombinini veya saç stilini çok beğendiğinizde haftalarca tekrarladığınız oldu mu hiç? Benim için, çalışan bir tarif bulmak da aynı bu etkiyi yaratıyor. Tekrar tekrar bıkmadan yapabiliyorum. Hele tüm malzemeler İtalyan lezzetlerinin en temel taşlarından oluşuyorsa... Bu nefis tarifi hem evde kendinize hem de entre veya yan yemek olarak misafirlerinize gururla sunabilirsiniz. 

Tarifin içeriği değişiklik yapmaya çok müsait. Dilediğiniz baharatı, dilediğiniz peyniri ekleyip çıkarabilirsiniz. Damak zevkinize göre miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler / Ingredients:

  • yarım paket (200 gr) çeri domates / about 1/2 pound cherry tomatoes
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ / 4 tbs evoo
  • 2 yk balzamik sirke / 2 tbs balsamic vinegar
  • 4 diş sarımsak / 4 cloves garlic 
  • kuru fesleğen, kekik, biberiye, karabiber, tuz / dried basil, thyme, rosemary, salt, pepper
  • sert köy ekmeği veya dilediğiniz ekmek / any bread of choice
  • 1 paket kahvaltılık sürülebilir lor peyniri veya dilediğiniz krem peynir / 1 package of ricotta cheese or any cream cheese of choice
  • opsiyonel: süslemek için taze fesleğen yaprakları ve parmesan / optional: fresh basil leaves and parmesan to top
 Domateslerimizi ikiye kesip marinasyon işlemini başlatıyoruz. Zeytinyağ, balzamik, dövülmüş sarımsak ve (tuz hariç) tüm baharatları atarak ağzını kapatıp bir saat oda sıcaklığında marine olmaya bırakıyoruz.

Slice your tomatoes in half and add in a bowl with olive oil, balsamic vinegar, mashed garlic, and all the spices except the salt. Cover and let it marinate in room temperature for 1 hour.

 Bir saatin sonunda domateslerimizi güzelce tuzlayıp yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın kabına yayıyoruz. Kasenin dibinde kalan marinasyon sosumuzun bir kısmını ekmeklerimize sürmek için ayırıp gerisini domateslerin üzerine döküyoruz ve ızgara ayarında 4-5 dakika pişiriyoruz. Ayırdığımız sosu ekmek dilimlerinin üzerine sürüp ekmekleri de fırında kızartıyoruz. Burada seçim size ait. Marinasyon sosumuz domateslerin suyundan dolayı ekmekleri biraz yumuşatabiliyor. Eğer ekmeğiniz tamamen çıtır çıtır ve bol sarımsak tadında olsun istiyorsanız bu sos yerine yalnızca zeytinyağı ve sarımsaktan oluşan yeni bir karışım hazırlayabilirsiniz. Ben domates ve balzamik tadından şikayetçi olmadığım için - ve dünyanın en tembel insanları listesinde ilk ona girebileceğim için- artan sosu kullandım. 

After an hour, add salt to your tomatoes and spread them on a baking sheet-covered oven proof dish. Broil for 4-5 minutes. Save some of the marinade and pour over bread slices before broiling them as well. The juices from the tomatoes does make the marinade a little watery and your breads a tad soggy. I don't mind it. But If you want the full on garlic bread experience, just prepare a new mixture of evoo and garlic.


 Kızaran ekmeklere kahvaltılık lor peynirini veya ricotta peynirini sürüyoruz. Kahvaltılık lor ricotta yerine kullanılabilecek yegane peynir. Tüm marketlerde satılıyor, bulmanız çok kolay. Ama evde labne var o da olur derseniz sizi durduracak değilim.

Spread ricotta cheese over the bread slices. 

 Veee muhteşem bir şekilde kızarmış domateslerimizi alıp ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz.

Top with the beautifully broiled tomatoes.

 Uçuşa giderken apartman görevlisine teslim ettiğimiz fesleğenimizi ölü bir Tim Burton ağacı olarak geri almamız sonucu ben taze fesleğen ile süsleyemedim. Ama sizde varsa mutlaka kullanın, hem tat hem de görüntü olarak muhteşem oluyor. Parmesan rendesi ve hafifçe gezdirilen sızma zeytinyağ ile nirvanaya ulaşabilirsiniz.

If you have fresh basil leaves, be sure to use them. Sprinkle with some shredded parmesan and a light drizzling of olive oil. Perfection.




 Sooooo goood.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder