6 Şubat 2015 Cuma

Çikolatalı Muzlu Muffin'ler / Banana Chocolate Chip Muffins






170 yolcuya bir saatte servis yaptığımız Viyana ve tüm gece süren İran uçuşundan sonra nihayet boş günümdeyim. Genelde boş günler bile koşuşturmacayla geçtiği için, sadece kendi istediğimizi yapabileceğimiz "gerçek" boş günler insanoğluna sık bahşedilen lükslerden değil. Ama ben iki gündür o gerçek boş günlerin tadını çıkarıyorum. Han Solom Sri Lanka'da, arkadaşlarım ise dünyanın diğer muhtelif bölgelerine dağılmış durumda, küçük aşkım Ramses annemlerin evinde son günlerini geçiriyor, yani görüşecek kimse yok, yapacak iş yok, evi toplamama ise hiiç gerek yok; it's house party time!!! 

Davetliler:
  • Poison Ivy üçlemesi: Dalga geçmeyin! Küçükken hepimiz ekrana yapışarak izledik bu filmleri. Son zamanlarda 90'lar retro özlemi listemde bir numaraya oturdu, bu döneme ait her şeye açım. Abartılı lip liner'lar, her şeyde etkisini gösteren grunge akımı ve göbek deliğinin hizasında biten yüksek belli tangalara baka baka kah gülümsedim, kah hüzünlendim. Küçükken en çok ikinci filmi beğenirdim, tekrar izlediğimde sıralama olması gereken haline geldi. 1. sırada Drew Barrymore'lu ilk film, diğerlerini çöpe at. Ama 3. filmde Jamie Pressley nasıl taşmış, nasıl bir kreasyonmuş öyle? Poposuyla filmi izletti.

  • Pucca'nın Allah Beni Böyle Yaratmış kitabı: Abi bir insan aynı anda bu kadar komik, cool ve kezban olabilir mi? Çip mi yerleştirdiler çocukken de evliliğe programlandın böyle? Yahu bir insan daha ergenken bile her tanıştığı erkişi ile evlilik ve çocuk hayali kurabilir mi? O evlilik dedikçe kitabı alıp bir tarafa fırlatasım geliyor, ancak iki dakika sonra "Ehe ehe" diye gülmeye başlıyorum, devam ediyorum okumaya. Ama o gaflar yok mu... Frodo ve arkadaşlarını ormanda ağacın altında saklanmak zorunda bırakan Nazgul'a Sauron demesi, mağara adamları ile "dinazor"ların (yazım hatası kendine ait) muhtemelen aynı dönemde yaşadığını sanması filan "Ah ulan," dedirtiyor. "İçinde bir nebze edebiyat olmayan şu seriyi elimden bırakamıyorum ya, yazıklar olsun bana."

  •  Middle Earth Shadow of Mordor oyunu: Bu nasıl bir oyun?! İlk dakikada katlettiler koca aileyi. Normalde "Hadi hadi hadi, oyuna geçelim" diye sabırsızlıkla bitmesini beklediğin cut scene'leri "A-aaa!" diye ağzım açık izledim. Kocaman harita, bol bol görev, süper dövüş hareketleri, Sauron'un Captain'larını tek tek bulup indirmek, indiremezsen güçlendiklerini filan izlemek çok eğlenceli.

  • Modern Family dizisi: Sırf gay çift için izliyorum desem yalan olmaz. İnanılmaz komik, hiçbir saniyesi sıkmayan bir dizi ama yine de resmen Mitchell ve Cameron'ı özleyip açıyorum.


Youtube videoları ve mutfağa girip iki yeni tarif denediğim anları da sayarsak tamamıyla tatmin edici ve eğlenceli bir "faux haftasonu" oldu benim için. Bu tariflerden en azından birini bilgisayar başına geçip paylaşmayı olabildiğince erteledim ancak evi bile temizledikten sonra yapacak hiçbir şey kalmayınca aylardır ihmal ettiğim blog'uma zaman ayırmaya karar verdim.

Veee bu devasa ve vereceğim tarifle hiç ilgisi olmayan intro'dan sonra sıra, dünyanın en basit, en lezzetli, en yumuşak muffin'leri için malzeme listesine geliyor:

-----

Adapted from Chef in Training

Malzemeler / Ingredients:
  • 1½ kap ezilmiş muz (3 büyük muz) /  1½ cups mashed bananas
  • ⅓ kap (75 gr) erimiş tereyağ veya sıvıyağ / ⅓ cup melted butter or oil
  • 1 kaşık vanilya özütü / 1 tbs vanilla essence
  • 1 tatlı kaşığı tarçın / 1 tsp cinnamon
  • 1 yumurta / 1 egg
  • ½ kap esmer (85gr), ½ kap beyaz şeker / ½ cup brown, ½ cup granulated sugar
  • 1½ kap (210gr) un / 1½ cups flour
  • ¼ kap (30gr)kakao / ¼ cup cocoa
  • 1 tatlı kaşığı karbonat / 1 teaspoon baking soda
  • ¼ tatlı kaşığı kabartma tozu / ¼ teaspoon baking powder
  • 1 kap (150gr) damla çikolata / 1 cup chocolate chips
  • üstüne serpmek için şeker / sugar to sprinkle


 İşe muzlarımızı çatal yardımıyla ezerek başlıyoruz. Ardından yumurtamızı ve eritip oda sıcaklığına getirdiğimiz tereyağını kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Start by mashing the bananas, add in the melted butter/oil and the egg, whisk.



 Vanilyamızı da ekliyoruz. Ben toz vanilya düşmanıyım. O kadar güzel kokup nasıl hiç vanilya tadı vermez toz vanilya şekerleri anlamıyorum. Sıvı vanilya gerçekten tadını ve kokusunu bırakıyor. 

Add in the vanilla.

 Tarçın.

Cinnamon.

 Bir buçuk kap un...

The flour...


 Ve şekerlerimizi ayrı bir karıştırma kabına alıyoruz.

And the sugars, going into a mixing bowl.

Kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu da ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.Ardından unlu karışımı ıslak malzemelerimize ekleyip yalnızca her şey birbirini örtene kadar karıştırıyoruz.

Add in the cocoa powder, baking soda, baking powder and salt, whisk. Add the dry ingredients into the bowl with the wet ingredients. Mix just enough to incorporate.


 Tarifin en eğlenceli kısmı ödülünü elbette damla çikolataları ekleme anı alıyor. Yine çok coşmadan karıştırıyoruz.

Add in the chocolate chips. I love adding chocolate chips to stuff.


 Harcı muffin kaplarına dolduruyoruz ve üzerlerine birer yemek kaşığı şeker serpiştiriyoruz. Ben o kadar şekere ne gerek var ya, diyerek az koydum ama sonuçta içinde kayboldular. Siz çok koyun, üstleri bembeyaz olsun fırından çıkınca. Kabaracakları için ağzına kadar doldurmamakta fayda var. Silikon muffin kabı kullanıyorsanız ekstra yağlama işlemine gerek yok. Kağıt kullanıyorsanız mutlaka yağlayın.

Pour the mixture into cute little muffin cups. Sprinkle each muffin with a tsp of sugar. If you're using silicone cups instead of paper, you don't need to spray them with oil.

 Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve ta-daaa! Dünyanın en lezzetli muffinleri.

Bake at 350 in a preheated oven for 20-25 minutes and ta-daa, best muffins ever.

Bir küçük tavsiye, aklınızda bulunsun, park yerinden çıkmaya çalışırken erkek arkadaşınızın gereksiz büyüklükteki arabasını hiçbir suçunuz olmadığı halde, tamamen arabanın büyüklüğünden ve park yerinin küçüklüğünden kaynaklanan sebeplerle azıcık çizerseniz bu muffin'lerden çok güzel özür dileme muffin'i oluyor. 

Erkek arkadaşınızın -DEVASA- arabasını çizerseniz yapmanız gerekenler:


  1. Panik yapıp midenizin içeri çökmesine izin verin. Bundan kurtuluş yok.
  2. Başkası gelip çizmiş, salak bi kız yanımdan çıkarken görmedi çizdi, o çizik hep vardı gibi yalanlar söylemeyi planlayın, sonra hepsinden vazgeçin.
  3. Pasta cila yaptırıp olayın üzerine sessizce kapatmayı deneyin, pasta cilanın yalnızca yüzeysel lekeleri kapattığını öğrenip hayal kırıklığına uğrayın.
  4. Başka seçeneğiniz olmadığı için dürüst olma yolunu seçin. Çözüm odaklı olun. Arabayı iç-dış güzelce yıkatın, pırıl pırıl olsun, duvarın izi çıksın.
  5. Evinizde uzun süredir kullanılmayı bekleyen şeker hamurunu yumuşayana kadar pudra şekerli yüzeyde yoğurun ve bir top yapın. Topun tam ortasından kürdan ile yatay olarak baskı yapın ve bir kalp oluşturun. Üzerine yenilebilir simli kalemlerle (veya nasıl olsa yemeyeceği için simli uhuyla) "sorry", "affet beni :(", "özüür!", gibi masum kelimeler yazıp kalbi kürdana geçirip muffin'e batırın. Şöyle güzel bir kutuya da koyup Shrek'teki Çizmeli Kedi gibi kocaman gözlerle sunarsanız her şey unutulacaktır. Söz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder