7 Kasım 2014 Cuma

Glutensiz Fincan Keki / Gluten Free Mug Cake




Fincan keklerine bayılıyorum. Hem fincandalar, hem kekler. Daha tatlı bir kombinasyon olabilir mi dünyada? Resmen 10 dakika içinde hazır olmaları, bir kişilik malzeme ile yapılabilmeleri ve bana göre akşamdankalmalığın en iyi tedavisi olmaları bazı bonusları... Gerçi bana göre şekerli kahvaltılar her derdin devası ama eminim alkolün düşürdüğü kan şekerini yükselttikleri gibi bilimsel açıklamaları da vardır sorarsanız..

 Bugün tarifini paylaşacağım fincan keki özellikle muhteşem zira hem un içermiyor hem de çok doğal, kilo aldırmayan malzemelerle yapılıyor. Ben koca bir fincanı öğüttükten sonra hala şiş hissetmiyorum mesela. 

Tatlı bir mum eklendiğinde çok minnoş bir doğum günü süprizi de olabilir bu arada. Hem kupayı hediye etmiş olursunuz, hem de içindeki keki :)

Malzemelere geçelim madem.

---

I frigging love mug cakes. If I had to choose between living in a world without mug cakes or cute boys, I would seriously lean towards the side my sweet tooth'd root for. I mean they are cakes and they are in mugs! How cute is that? 

Done in 10 minutes total, no mess no fuss, no flour, and it would make for a great birthday surprise too! Buy a cute mug, stick a candle in your cake, and surprise your loved ones with your killer baking and DIY skills.

Let's move on to the ingredients.


Malzemeler / Ingredients:
 
  • 1 muz / 1 banana
  • 1 yumurta / 1 egg
  • 1/4 kap fıstık ezmesi / 1/4 cup peanut butter
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao / 1 heaping tbs cocoa powder
  • 1 yk şeker / 1 tbs sugar
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı / 1 tsp vanilla 
  • 1 yk damla çikolata / 1 tbs chocolate chips
 Dilerseniz daha rahat çalışabileceğiniz geniş bir kasede dilerseniz direk kullanacağınız fincanın içinde muzumuzu çatalla ezerek başlıyoruz.

Start by mashing the banana with a fork. You can start with a large bowl then pour everything in your mug or cut the middle men and just use the mug.


 Fıstık ezmemizi ekliyoruz.

Add in the peanut butter.

 Vanilyasız bir kek düşünemiyorum. Orijinal tarifte olmasa da biz ekliyoruz.

I can imagine a cake without vanilla. The original recipe doesn't call for it, but we use it anyway. Because why not?

 Yumurtamızı kırıp güzelce karıştırıyoruz.

Crack in your egg, mix thoroughly.

 Bir yemek kaşığı kadar şeker ekliyoruz, ister beyaz ister esmer fark etmez. Hatta bu adımı atlayabilirsiniz bile zira muzun içindeki şeker kendi başına yeterli. 

Add in no more than a tbs of sugar. You can use castor sugar or skip this step altogether since the banana is sweet enough for everybody.


 Kakaomuzu ekliyoruz. Burada 8 yemek kaşığı atmışım gibi görünse de aslında bir tepeleme yemek kaşığı kullandım. 

Add in your cocoa powder. Don't be fooled by the picture and dump in a whole pack, it's just a heaping tablespoon.

 Yine orijinal tarifte olmayan ama olması gereken bir malzeme ekliyoruz. Chocolate chips! Öyle minik ve öyle tatlılar ki! Kekinizin içinde ne kadar fazla minyatür akışkan çikolata şelalesi sürprizleri istiyorsanız o kadar koyun. Ben bir kaşık koydum ama şu an cimrilik ettiğimi anlıyorum.

Dump in a buttload of chocolate chips because chocolate chips rock and they make these little melted chocolate wells in your cake. 


 Her şeyi fincanınıza dökün ve mikrodalgada 2-3 dakika arasında pişirin.

Pour everything in your cup and microwave for 2-3 minutes.


 Ta-daaa!!!

 Sade bir görünüm istiyorsanız çay süzgeci ile pudra şekerini gezdirip ortasına birkaç muz yerleştirebilirsiniz. Ben bugün çok neşeli olduğumdan renkli sprinkles ve damla çikolata da ekledim, doğum günü keki olarak kullanacaksanız mutlaka sprinkle olayını abartın. Damla çikolatalar kekin sıcaklığıyla eriyip nefis bir çikolata sosu oluşturacak :)

If you wanna go for a simple and elegant look for your cake, just dust some powdered sugar on top and maybe top that with some bananas. Or use sprinkles and more chocolate chips for the birthday look. The chips are gonna melt beautifully and create the most decadent chocolate sauce.


 Nom nom nom!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder