16 Mart 2012 Cuma

Pasta Carbonara

Hiiiç üzerinde konuşmaya gerek yok, dünyanın en güzel yemeği. Nokta.

----

The tastiest dish ever to be created. Period.

Picture taken from:http: //achowlife.com/


Malzemeler / Ingredients:

- Yarım paket Bavette veya Spagetti  / 1/2 lb Bavette or Spaghetti
- 200 gr bacon, yahut çemensiz dana pastırma, yahut çemensiz hindi pastırma / 1/2 lb bacon or pancetta
- 3 yumurta + 1 yumurtanın sarısı / 3 eggs + yolk of 1 egg
- 1 kap (180 gr) Parmesan peyniri / 1 cup Parmesan cheese
- taze çekilmiş karabiber / freshly grated black pepper
- 2 diş ince doğranmış sarımsak / 2 cloves garlic, sliced thinly
- dilerseniz bir tutam ince doğranmış maydonoz / a handful of thinly chopped parsley, optional



 Makarnamızı haşlanmaya bırakıyoruz ve bacon'ımızı veya pastırmamızı küçük kareler halinde doğruyoruz, dilerseniz jülyen de doğrayabilirsiniz. Sarımsaklarımızı da incecik (Goodfellas style) doğrayıp hemen kızgın tavaya atıyoruz.

While the pasta is cooking, slice bacon and garlic thinly, throw in the hot pan.



Bacon son derece yağlı bir et olduğu için ekstra yağ kullanmadım. Ancak pastırma kullanıyorsanız çok az miktarda sızma zeytinyağ kullanmakta fayda var. Bacon kırmızı-kahverengi bir renk alıp hafif çıtır çıtır olana dek orta ateşte 6 dk kadar pişiriyoruz. Pastırma daha hızlı pişecektir, başından ayrılmayın. Maydonoz kullanmak istiyorsanız etiniz pişene kadar bekleyip altını kıstıktan sonra en son eklemelisiniz.

Since bacon is quite a fatty meat, I did not add in any extra fat. However a tad of evoo's never hurt anyone, has it? If you want to use parsley, wait until the meat is well-cooked and crispy.



 Bu arada bu tarifin alametifarikası olan yumurta-Parmesan karışımını yapalım. 3 yumurtanın tamamı ve 1 başka yumurtanın yalnızca sarısını bir kaseye alarak güzelce çırpıyoruz. İçine 1 kaptan daha az olmak suretiyle (3/4 kap diyelim) Parmesan peynirini boca ediyoruz, artist bir tavırla üzerine bol bol taze karabiber öğütürken kendimizi usta bir ahçı gibi hissetme fırsatını kaçırmıyoruz. Her şeyi karıştırıyoruz.

Let's prepare the legendary egg-Parmesan mixture. I always use 3 whole eggs and the yolk of 1 egg, I think that is the perfect amount, then I whisk it and add 3/4 cups of Parmesan and lots of freshly grated black pepper. There's nothing that makes me feel like a real chef better than grating pepper over stuff. It's just magical. Mix everything with a fork or utensil of choice, believe it or not it does not matter.


 Uuu, makarnamız olmuş bile. Ama bundan önce makarna suyundan bir kepçe alıp pişmiş etimizin üzerine ekliyoruz, ardından makarnayı tavaya alıyoruz. Bu hem makarnanın etle daha kolay karışmasını hem de sosun daha likit bir kıvam almasını sağlayacak. En kötü sos kuru sostur. Her şeyin biraz lübrikasyona ihtiyacı vardır, di mi? Bu arada tavanın altındaki ateşi biraz kısıyoruz, etlerin spagettiye eşit olarak yayıldığına emin olana dek, 1 dk kadar çeviriyoruz.

Before tossing the pasta with the meat, add one ladle of pasta water into the pan, this will make the tossing process much smoother and kinda dilute the egg sauce and prevent it from being too heavy.

Yumurtalı karışımı ekliyoruz ve derhal tavanın altını kapatıyoruz. Şimdi burada benimle tartışmayın, ya tarife uyup dünyanın en güzel makarnasını tadarsınız ya da o kadar malzemeyi berbat bir yemekle boşa harcamış olursunuz. Yumurtanın yalnızca ve yalnızca makarnanın buharıyla pişmesi gerekiyor. Ateşi gördüğü anda bildiğimiz sahanda yumurtaya dönecektir, sakın korkup benim de ilk denememde yaptığım gibi "Ay ama pişmez ki bu! Çiğ yumurta mı yiyeceğiz? Öeh!" diyip ateşi tekrar açmak gibi bir hataya düşmeyin. Zaten yumurtaların pişmemesi gerekiyor! Deneyimle sabittir, tamamen pişmiş yumurtalı makarna kadar iğrenç bir şey olamaz. Tabii malzemeler pahalı, atmaya gönlümüz el vermedi, yemek zorunda kaldık. Orada ant içtim bilmediğim tarifte oynama yapmamaya...

Add in the egg mixture and turn off the heat immediately. The eggs will cook just fine with the steam of the pasta.


Yumurta sıvılığını ve parlaklığını yitirmemeli, 1-2 dakika karıştırmak yeterlidir. Bu arada ekstra karabibere evet, tuza hayır zira hem etimiz hem de dolaylı olarak sütümüz (Parmesan) yeterince tuzlular.

Toss for a couple minutes until the eggs get a bit thicker but still are juicy and shiny. Add more black pepper if you like but extra salt is unnecessary since both the bacon and Parmesan are salty enough.



Üzerine cömertçe Parmesan ve şaşıracaksınız ama, evet, daha çok karabiber ekleyip sıcak servis ediyoruz. Ne de olsa bu makarnanın isminin nereden geldiğini tartışan bilim adamları "Kömür işçileri buldu bunu!" Vs.
 "Bol kullanılan karabiber taneleri kömüre benzediği için bikerem!" diye ikiye ayrılmaktadır.

Serve hot with a generous sprinkling of Parmesan. Yummity-yum-yum! Only good pasta can make me do baby talk!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder