27 Şubat 2012 Pazartesi

Pazar Kahvaltıları - French Tost / French Toast for Sunday Breakfast

Dünyada iki tip insan vardır: tatlı kahvaltı sevenler ve tuzlu kahvaltı sevenler. Ben ilk grubun fanatik bir üyesiyim. Yoldan sapıp tuzlu bir şey istediğim günlerde bile öncelikle tatlı bir şeyle başlarım ki ruhumu satmış gibi hissetmeyeyim...



Bir ara o kadar çok tatlıya vermişim ki kendimi, çikolatalı, fıstık ezmeli, şuruplu, marmelatlı kahvaltıların ardı arkası kesilmeyince abimin "Gürbüz Alman çocukları gibi kahvaltı yapıyoruz, yeter! Peynir ver bana, zeytin ver!" demesiyle kendime gelmiştim zira abim ve "peynir-zeytin" ikilisi pek bir araya gelmiş şeyler değildir. Neyse efendim, bu kazan kaldırmanın sonucunda sakinleşsin diye birkaç hafta süren tatlı orucuna girdim ama artık eski güzel günlerimize dönmenin zamanı geldiğini hissediyorum. İşte son bir haftanın French Toast faturası.

---

There are two kinds of people: sweet breakfast eaters or salty breakfast eaters. I'm a devoted fan of the first group. Even if I wake up craving something salty, I make sure to eat something sweet first to remind myself where my loyalties lie.


So, here are my quick French Toast variaties:

Malzemeler / Ingredients:
  • 2 yumurta / 2 eggs
  • 2 yk yoğurt (vanilyalı olursa daha iyi olur) / 2 tbs yogurt  (vanilla yogurt would be best)
  • 2 yk süt / 2 tbs milk
  • 1 yk bal / 1 tbs honey 
  • bayat tost ekmeği / stale bread
  • vanilya, tarçın, yenibahar / vanilla, cinnamon, allspice
  • içi için: fıstık ezmesi ve favori reçeliniz, veya labne peyniri ve başka bir favori reçeliniz, veya fıstık ezmesi ile Nutella, hiç olmadı ince bir bar bitter çikolata /  for the filling: peanut butter&jelly, or jelly&cream cheese (my favorite!), peanut butter&chocolate spread, or just a plain dark chocolate bar

 

O-kiy. İlk olarak yumurta, yoğurt ve sütü çırpıcıyla veya çatalla karıştırıyoruz. Resimde görülen yin-yang'in tamamen tesadüf eseri oluştuğunu sonuna kadar reddedeceğim. 

All righty, let's start by whisking eggs, yogurt and milk together. The yin-yang in the picture is a fine example of my spiritual side in the kitchen.


İşleri çirkinleştirmek için hiç beklemeyelim. Balımızı ve vanilyamızı ekleyelim. Kötü görünebilir ama muhteşem kokuyor.

Let's get ugly immediately. Add the honey and vanilla extract.


 Baharatlarımızı da ekleyelim. Yenibahar herkesi açmaz, tarçınla yetinebilirsiniz. Ben balkabaklı turta baharatlarına deli olduğum için (deli oluyorum, arıyorum bulamıyorum bulamıyorum. KM) bazen coşup zencefil ve karanfil bile atabiliyorum karışıma.

Spice it up a bit. I used cinnamon and some allspice. You can skip the allspice if you're not into it.



Veee ekmeklerimizin iki yüzünü en az 1 en fazla 5'er dk karışımımızın içinde bekletiyoruz.

Dip bread slices in the mixture for at least 1 min, and 5 the most.


Tavamızda biraz tereyağ eritiyoruz. Şimdi işin doğrusu o tavayı yarım kalıp tereyağ ile doldurmaktır, asıl o zaman lezzetli olur, ama zararlı, melanet bir yağ olduğu için böyle az koyuyoruz, ekmeklerin tavaya yapışmaması için yeterli olacaktır. Isının cehennem kadar sıcak olduğundan emin olduktan sonra orta ateşe geri dönelim.

Heat some butter on high heat then reduce to med. The right way to do this would be to fill that pan with a stick of butter but since we don't want to die at 40 in our household, I used just enough to prevent the bread from sticking to the pan. Don't worry, it's still gonna taste good.


 İlk kurbanımızı tavaya atıyoruz. Bu klasik French tosttur, kızardıktan sonra üzerine istediğiniz şeyi sürüp istediğiniz meyveyle yiyebilirsiniz. Her türlü sürülebilir tatlı ve peynir için son derece lezzetli bir baz olacaktır. 

The first to go. This is the classic French toast without the fancy filling. I got bored with those pretty quick. Keep on reading for some fun sandwiches.


 İşte bu dünyanın en güzel görüntüsüdür! Crunchy fıstık ezmesi ve reçel...  İnsan bir gücün olduğuna inanıyor bazen...

Bu aşamada sandviç yapmak için Malzemeler'de yazan istediğiniz komboyu kullanabilirsiniz. Labne peynir ve herhangi bir kırmızı meyve reçeli (yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, hatta kiraz) inanılmaz bir ikili oluyor ancak evde labne olmadığından markete gitmeye de üşendiğimden onu yapamadım.

Ya da ince bir dilim bitter çikolatayı iki ekmek arasına koyup, üzerine de azıcık deniz tuzu serpip (damağımızı sınayalım, coşturalım diye) sandviçi kapatabilirsiniz. Ammavelakin, bu durumda çikolata iki ekmeği birbirine yapıştırmayacağı için yumurtalı karışıma dikkatle batırmakta fayda var. Başka bir konu ise, yoğurtlu yumurtalı ve ballı karışım çikolata için biraz ağır olabileceğinden hakiki çikolata kullanacağınız zaman şu tarifi tercih etmenizi öneririm:
  • 2 yumurta
  • 150 ml süt
  • vanilya 
  • 1 çk pudra şekeri veya toz şeker

Now this is a sight... Crunchy peanut butter and jelly, so good they made an idiom out of it.

So at this point, you can use any of the combos I mentioned in the Ingredients to make a sandwich, use your imagination! Cream cheese and a berry jam work wonders together.

If you want to use a chocolate bar, then you should probably skip the heavy egg mix with the yogurt and the honey. Just use 2 eggs with 3/4 cup of milk and vanilla and 1 tsp regular sugar or Confectioner's sugar.


 Sandviçimizi kapatıyoruz, güzelce bastırıyoruz ki reçel ve fıstık ezmesi birbirine yapışıp iki dilimi kilitlesin. Ve aynı yumurtalı karışımın içine atıyoruz.

Let's seal the sandwich by pressing firmly on both sides, then dip it in the same egg mixture.


 Klasik dilim French toastie'lerimize bakalım, altın kahverengi aşamasına 1-2 dk içinde ulaşacaklardır, diğer tarafını çevirmeden önce biraz daha tereyağ kullanıyoruz. Eğer yaptığımız miktar fazla ise dilimlerimizin soğumaması için fırınınızı 100 derecenin altında açıp içinde bekletebilirsiniz, bu dilimlerin iyice kızarmasına da sebep olur.

The classic Frenchies are gonna look good and golden brown in about 1-2 minutes. Use some more butter to grease the pan before flipping the other side. If you want to make a big batch of these prevent them from getting cold by throwing them in the oven on a very low temp. This is also gonna make them a bit more toasty and crispy.


 Sandviç French tostumuzu da tavaya atıyoruz, aynı sürede pişecektir.

Here's the sandwich going in. It's gonna take about the same time to cook.

 

Pudra şekeriyle süslenmiş klasik French tost dilimleri.

Here's the classic ones with some powdered sugar on top,
 






Reçelli ve fıstık ezmeli olanlar,
Here's my peanut butter&jelly ones,



 Ve içinde erimiş çikolata dilimi bulunan şeker koması adayı da burada.

And here's the one with the beautifully melted chocolate bar inside. Take your pick.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder