19 Şubat 2012 Pazar

Limonlu&Kremalı Spagetti / Lemon&Cream Spaghetti

Dünyanın en basit ve en lezzetli makarnalarından biri. "Aaa, makarnayla limon olur mu hiç?" demeyiniz, yapınız ve yiyiniz. Tagliatelle ile daha da güzel oluyor, tadından yenmiyor.

Hadi bakalım,

-- 
This is truly one of the easiest pasta recipes I have at my disposal, and I am not afraid to use it every time I feel like I have to eat something super delicious in about 10 minutes... Works better with tagliatelle f you have that lying around.

So here we go,



Malzemeler çok basit / Ingredients could not be simpler:

  • 3/4 paket krema (miktar azaltılıp sütle tamamlanabilir)  / 3/4 cup heavy cream (can be reduced with milk if preferred)
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu / zest and juice of 1/2 lemon
  • 3/4 kap rendelenmiş parmesan / 3/4 cup grated parmesan
  • doğranmış maydonoz ve/veya taze fesleğen / chopped parsley and/or basil
  • sarımsak aşkınızın şiddetine göre sarımsak, ben 4 tane kullandım / 2-4 garlic cloves, chopped 
  • 1 çk sızma zeytinyağı, 1 çk tereyağ / 1 tbs evoo, 1 tbs butter
  • bolca taze çekilmiş karabiber ve tuz / lots of freshly grated black pepper & salt
   Öncelikle geniş bir tavada tereyağ ve zeytinyağını orta ateşte kızdırıp sarımsaklarımızı cısır cısır kızarsınlar diye acımadan atıyoruz. 30 saniye sonra yanma aşamasına geleceklerdir, aman dikkat!

Heat butter and evoo in a wide pan over med heat, add the garlic in, toast for 30 seconds.

 Sonra gördüğünüz üzere kremamızı ekliyoruz. Dilerseniz 3 kaşık kremayla bile bu yemeği kotarabilirsiniz zira süt kremayla bir araya geldiğinde ve piştiğinde yoğunlaşıp aynı etkiyi veriyor. Hala mı sağlığınız için endişe ediyorsunuz, o zaman soya kreması kullanabilirsiniz... Ya da yarım saat yürüyüşe çıkıverin canım!

Add in cream. You can use as little as 3 tbs of cream for this recipe and make up for the rest with milk since it's gonna thicken up and act as cream.

 Bu en güzel kısmı. Limonumuzu güzelce yıkayıp kabuğunu (beyaz kısmına gelmeden) kremanın içine rendeliyoruz, ardından suyunu da sıkıyoruz. Sarımsak, krema ve limonun kokusu bir araya geldiğinde beyninizdeki "ağız suyunu akıt" düğmesini aktive olacak, ona hazır olun.

This is the best part. I love the scent of garlic, cream and lemon together, it's absolutely mouthwatering. So to achieve that, wash lemon, zest it and juice it into the cream. Ooh-la-la!

 Bol bol karabiber ve biraz tuz. İhtiyacınız olan tüm baharatlar bu kadar! Sos baloncuklar oluşturana dek karıştırarak pişirin.

As much black pepper as you can take, and some salt. That's all the spice you need! Let everything bubble.


Altını kısın ve bütçenizin izin verdiği kadar parmesan rendeleyin. Ahlaksız Bahçıvan 12 liraya sattığı 250 gr parmesanı aniden 25 lira yapmadan önce acımadan rendelerdim... Güzel günlerdi...

Reduce heat and grate parmesan to your liking, without thickening up the sauce too much. Little less than 1/2 cup would be perfect.

 Son bir dokunuş ile doğranmış maydonoz ekliyoruz. Bu her şeyi hafifleştirip canlandıracak. Bu arada, sosunuzun az olduğunu veya fazla yoğun olduğunu hissettiğiniz her an süt takviyesi yapabilirsiniz.

Add chopped parsley as a final touch. It's gonna lighten and brighten everything up. Anytime during the cooking if you feel like your sauce is too little or too thick, don't hesitate to add some milk.

 Al dente noktasına ulaşmadan bir dakika önce sudan aldığımız makarnayı (Laf olsun diye söylemiyoruz, Kıprıslılar gibi suyunu çekene kadar haşlayacaksanız makarna yemeyin efendim!) sosa ekliyoruz, üzerine bir avuç daha parmesan fırlatıp bir dakika kısık ateşte karıştırıyoruz. 

Take pasta off the heat 1 min before directed cooking time, add in a handful of parmesan, toss everything with the sauce for 1 min over low heat.

Üzerini yine parmesan ve karabiberle süslüyoruz ve mutlu sona ulaşıyoruz. Yanına sarımsaklı ekmek pek güzel gidiyor, benden söylemesi.

Top with more parmesan, and dig in! Yummy yummy! Goes great with garlic bread.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder