19 Şubat 2012 Pazar

Kolay ve Hafif Sarımsaklı Ekmek / Easy and Light Garlic Bread


Sarımsaklı ekmek olmasaydı, dünya daha karanlık, daha mutsuz bir yer olurdu. Her yemeğin yanına bu kadar güzel yakışır mı bir şey ya, diye sorarım yaptığım her sarımsaklı ekmeğe. Henüz bir cevap alamadım, lezzetli oldukları kadar pek de vakur oluyorlar zira.

Sarımsaklı ekmek sevgim bu denli büyük olunca klasik tariften ufak sapmalara gittim. İşte benim ultimate sarımsaklı ekmeğim.

Hadi bakalım,
---

If there were no garlic bread, the world would be a darker, sadder place. And that is a fact. Countless meals that could have been ordinary are transformed into extraordinary pieces of culinary art with this complimentary gift from food gods.... Ok, that might have been a little over the top, but care I do not! I friggin love garlic bread!

Here we go,
  • en az iki diş olmak üzere dövülmüş sarımsak / at least 2 cloves of mashed garlic
  • 4 dilim dilediğiniz ekmek, ben burada köy ekmeği ve papişkam yemeğe geldiği için çavdar ekmeği kullandım, aslı elbette bagetle yapılandır ama beyaz tost ekmeği kullansanız bile kimse sizi kınamaz / 4 slices of whichever type of bread is lying around the kitchen, baguette is of course the classic choice
  • 4 çk sızma zeytinyağ / 4 tbs evoo
  • birer tutam deniz tuzu, karabiber, kekik, fesleğen / 1 pinch each of sea salt, black pepper, dry oregano&basil
  • 1 avuç dövülmüş ceviz / 1 handful of chopped walnuts
  • üstü için parmesan / parmesan to top

 Parmesan hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp en az 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz ki aromalar birbirini tanısın, sevsin... Sonra basitçe sarımsaklı zeytinyağ karışımımızı alıp ekmeklere bolca sürüyoruz, alttan akacak derecede ekmekleri ıslatmamaya dikkat edin, hem fırınınızı rezil eder, hem de aşırı zeytinyağ tadından yenmez. Izgarada 5-7 dk pişiriyoruz, cevizlerin hafifçe kızardığından ve sarımsakların beyaz kaldığından emin olun.

Mix all ingredients in a bowl (except parmesan) and let sit for at least 15 mins so that all the aromas infuse together. Then simply pour the evoo&garlic mix over the bread slices, distributing the garlic evenly. Broil for 5-7 mins, or until they're just about to reach that golden-brown stage. 


 Son olarak üzerine parmesan rendeleyin. Damağınızı biraz şaşırtmak isterseniz ekmekleri fırına koymadan veya çıkardıktan sonra biraz limon rendeleyebilirsiniz.

Grate parmesan over top. For a fun twist, grate lemon over bread slices either before they go into oven or afterwards.

 İşte bu korkunç sebze yemeğini bile güzelleştiren sarımsaklı ekmeğin gücü...

Alternatif olarak, Amerikalıların klasik sarımsaklı ekmeğini yapmak için bir bageti alıp ortadan ikiye kesiyoruz, veya üstten tabana ulaşmadan 3/4 derinliğinde kesikler atıyoruz, bu aralıklara yarım kap (100-150 gr) tereyağı, 4 dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kekik, maydonoz, fesleğen (veya dilediğiniz ottan oluşan) macun kıvamındaki karışımı dolduruyoruz. Ekmeği aliminyum folyoya sarıp 180 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz. Ama zahmetli ve kalorili olduğu için ben tercih etmiyorum. 

İtalyan tarzı klasik sarımsaklı ekmek için ise, bagetimizi dilimleyip kızartıyoruz, bu dilimlere sarımsakları rendelercesine hışımla sürüyoruz, sarımsak aromasını ekmeğe daha iyi veren bir yöntem yoktur. Sonra sızma zeytinyağını fırça yardımıyla ekmeğe sürüyoruz ve üzerine biraz deniz tuzu serpiyoruz. Bu kadar basit.

And here it is, trying its best to make that horrific veggie dish look perfect.

Alternatively, the classic American garlic bread goes sth like this: cut a baguette in the middle or cut slices that are 3/4 deep, and fill those with a mixture of 1 stick of butter, 4 mashed garlic cloves, salt, black pepper, chopped parsley, oregano, basil or any other herb of choice, cover with aliminum foil, cook for 20 at 180 celsius (350 F). 

For an Italian touch, slice baguette, toast slices, rub them with garlic to get the most aroma out of it, then brush with evoo, sprinkle some sea salt over top.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder